Henk Kroeze overleden

Foto:
Begin deze maand is  Henk Kroese, erelid en houder van de zilveren erepenning van de KNVB op 96 jarige leeftijd is overleden.
Een in memoriam door Tinus Post namens het bestuur van sv Diemen.
De eerste kennismaking met Henk was toen zijn zoon Peter bij ons kwam voetballen en Henk kwam dan samen met zijn vrouw Ton, kijken. Het bleef niet bij kijken, vele jaren tijdens de eerste trainingsmaanden stond de familie Kroese vaak achter de bar, die jongens moeten toch iets kunnen eten en drinken, nietwaar.
Zijn activiteiten op het veld en in de zaal bleven niet onopgemerkt, het bestuur kreeg dat in de gaten en probeerde Henk het bestuur in te praten. Dat lukte en Henk kwam in het bestuur, als penningmeester, dat heeft hij zeker 20 jaar gedaan. Daar heeft sv Diemen de vruchten van geplukt, want Henk was niet alleen ‘n goede penning-meester, maar was ook een clubman, die veel voor de club over had, zeker veel tijd.
Voor al zijn inzet voor sv Diemen werd hem op 20 november 2000 het erelidmaatschap van sv Diemen aangeboden, de Algemene Ledenvergadering gaf met een klaterend applaus te kennen het hier volledig mee eens te zijn.
Op 16 januari 2001 werd Henk de zilveren waarderingsspeld van de KNVB uitgereikt voor zijn vele werkzaamheden ten gunste van de KNVB.