In een onverwachte wending van lokale geschiedenis, werd in 2010 de Diemer Courant, een lokale krant in Diemen, opgeheven. Deze gebeurtenis werpt een schaduw over het turbulente verleden van deze krant, dat teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog.
Tijdens de donkere dagen van de bezetting, toonde de moedige Diemense drukker, Andries IJsendijk, zijn vastberadenheid door niet alleen legaal drukwerk te produceren, maar ook door het illegale 'Vrij Nederland' te drukken. Zijn daad van verzet ging verder toen hij in het bevrijdingsjaar de Diemer Courant lanceerde, wat een lichtpuntje betekende in een tijd van duisternis.
In 1985, ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum, wilde de uitgever groots uitpakken om de adverteerders te imponeren. Echter, onthullingen over een eerdere versie van de Diemer Courant die al voor de oorlog verscheen, brachten het jubileum onder vuur. De geschiedenis van de krant bleek gecompliceerder dan gedacht, met periodes van stilstand in de jaren vijftig en zestig.
De Diemer Courant keek niet alleen terug, maar ook vooruit. In maart van dat gedenkwaardige jaar verscheen een bijzondere editie met zowel een historische voorpagina als een vooruitblik op de 'kabelkrant' van Diemen. Deze voorspelling van de toekomst is nu tastbaar in het tegeltableau van het gemeentehuis, waar de foto van het computerscherm prijkt als een eerbetoon aan de voortdurende evolutie van lokale nieuwsvoorziening.