Alertheid geboden voor baas en hond

Foto:

Afschuwelijk nieuws over dierenleed

Helaas kregen wij afgelopen week het bericht van een overleden hond. Gezien het plotse overlijden hebben wij een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het overlijden. Dit hebben wij onder anderen gedaan door de uitlaat locaties van de hond te onderzoeken en het verhaal van de eigenaar uit te lopen.
Wij vermoeden dat de hond is overleden aan het opeten van purschuim. Er wordt binnen ons werkgebied veel gebouwd. Tijdens de verschillende bouwprocessen wordt er gewerkt met purschuim. Door wind, regen etc. kunnen losse delen van het schuim buiten het bouwterrein waaien.
Uiteraard hebben wij contact opgenomen met de desbetreffende bouwtechnicus en hebben wij de hekken om het pand gecontroleerd. Dit neemt niet weg dat het voorval nog steeds zou kunnen plaatsvinden. Daarom vragen wij u, ook als u geen hond heeft, om alert te zijn op het purschuim. Mocht u dit op de straat tegen komen, dan is het verzoek om dit op te rapen en in een prullenbak te deponeren. Dit om bovenstaande te voorkomen.
Uiteraard vernemen wij het ook graag als u denkt purschuim tegen te komen op straat. Wij zullen het gebied dan nader onderzoeken. (Zie foto.)
Mocht u toch denken dat uw hond purschuim heeft gegeten? Dan is het advies om zo snel als mogelijk een dierenarts in kennis te stellen en de hond daar te laten behandelen. Om vergiftiging van de hond te voorkomen, is het van groot belang dat dit zo snel als mogelijk gebeurd.
Namens politie Diemen Ouder-Amstel