Relatief rustige demonstratie Museumplein

Foto:
Op het Museumplein ontstond zondagmiddag wederom een spontane demonstratie. Ook dit keer was er veel politie op de been en zijn er in totaal 33 aanhoudingen verricht.
Het Museumplein en de omliggende omgeving waren vanaf 11.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De driehoek nam dit besluit naar aanleiding van ongeregeldheden de afgelopen weken en vanwege recente aanwijzingen dat opnieuw personen, die uit waren op gewelddadige confrontatie, naar het plein wilden komen.
In de loop van de middag onstond er een spontane demonstratie op het Museumplein waar ongeveer 600 mensen aanwezig waren. De politie heeft daarbij opgetreden omdat een demonstratie op deze locatie niet was toegestaan.
Er zijn vanmiddag 25 arrestaties verricht op het Valeriusplein, omdat er tekenen waren dat deze personen onderdeel uitmaakten van een georganiseerde groep met als risico verstoring van de openbare orde. Daarnaast is er een voertuig gecontroleerd op weg naar Amsterdam waar een slagwapen is aangetroffen. De drie inzittenden zijn aangehouden. Ook is er een ander voertuig in de omgeving Amsterdam gecontroleerd waar een taser is aangetroffen. Ook daar is een persoon aangehouden. Er zijn verder 4 aanhoudingen verricht voor diverse feiten rondom het Museumplein waaronder één verdachte die richting een journalist schopte.