Op zoek naar een origineel uitstapje? Overweeg een rondvaart door Amsterdam

Rondvaart Amsterdam
Rondvaart Amsterdam
Foto: Diemen.nieuws.nl

Voor een leuk uitstapje hoef je niet verder te kijken dan ons eigen mooie land. Onze hoofdstad heeft bijvoorbeeld voor iedereen genoeg te bieden. Zo kun je kunst en cultuur gaan snuiven in de vele musea, een dagje shoppen of heerlijk op stap. Iedereen die de stad bezoekt is het er over eens; in Amsterdam raak je niet uitgekeken! Mocht je op zoek zijn naar iets nieuws of al dat slenteren niet zien zitten, is een rondvaart door Amsterdam een goede uitkomst.

De Amsterdamse grachtengordel

Er zijn maar weinig plekken in Nederland die zo bekend zijn als de Amsterdamse grachtengordel. Je hoeft namelijk je social media maar te openen of je komt allerlei kiekjes tegen van poserende mensen in onze hoofdstad. Vreemd is dat niet, want deze wateren trekken al jarenlang vele bezoekers naar ons land. Sterker nog zelfs, deze grachten worden zo monumentaal gevonden dat ze op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Dat maakt een rondvaart door Amsterdam extra bijzonder.

Ongehaast relaxen en rondkijken

Wie Amsterdam vaker bezocht heeft, is misschien wat minder te spreken over de drukte. Vooral tijdens de zomer als iedereen weer volop van hun vakantie geniet kan de stad snel beklemmend aanvoelen. Met een rondvaart door Amsterdam voorkom je deze problemen en zit je lekker koel op het water te genieten van alles wat je om je heen ziet. Dat is nog eens een groot verschil met de binnenstad!

Ideaal voor grotere groepen

Vooral als je een dagje uit wilt plannen met een grote vriendengroep, je bedrijf of een grote familie kan een stad van reuze omvang zoals Amsterdam niet ideaal zijn. Zo kan het namelijk een uitdaging worden om iedereen nog bij elkaar te houden en samen te genieten. Een rondvaart door Amsterdam kun je makkelijk voor grotere groepen boeken. Met een privé boot en schipper heb je dan alles voor jezelf. Zo wordt een uitstapje naar een grote stad een stuk persoonlijker.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Een rondvaart door Amsterdam heeft iedereen dus genoeg te bieden. Zo zie je in een korte tijd veel van Amsterdam en heb je ook aan het einde van de dag nog energie over. Dit heeft als voordeel dat je ook s’avonds nog andere plannen kunt maken en niet gelijk bij hoeft te komen op een hotelkamer. Daarbij zie je tijdens een rondvaart verschillende plekken die je anders in de drukke binnenstad niet had gezien.

Een rondvaart in Amsterdam

Als je nu ook nadenkt over een rondvaart Amsterdam, is het een goed idee om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zo kun je naast een privé boot met eigen schipper verschillende arrangementen bijboeken. Hierbij kun je denken aan onbeperkt drinken, verschillende soorten diners en ander eten. Zo ben je deze zomer gegarandeerd van een uniek en onvergetelijk uitstapje!