Schrijfster Vera Stupenea te gast bij Studio DMN

Foto:

Schrijfster Vera Stupenea debuteerde in 2017 met de thriller ‘Moord om de hoek’. Dit boek werd bijzonder goed ontvangen. Inmiddels is haar derde thriller, ‘High class date’ verschenen en de eerste reacties zijn bijzonder enthousiast en lovend.

Vera Stupenea (1973) werd geboren in Siberië, Rusland en groeide op in Chisinau, Moldavië. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en later haar universitaire opleiding in moderne vreemde talen. Na haar studie ging Vera werken bij de Verenigde Naties in Chisinau. Een jaar later kreeg ze een studiebeurs om in Nederland te studeren. In 1997 kwam Vera naar Nederland, voltooide haar doctorandus opleiding aan het Institute of Social Studies in Den Haag en werd docent Engels aan het Petrus Canisius College in Alkmaar. Een paar jaar later begon Vera met het schrijven van Engelse lesboeken voor verschillende educatieve uitgeverijen, zoals Malmberg, ThiemeMeulenhoff, Noordhoff Uitgevers enz. Inmiddels is zij auteur van ruim 50 educatieve boeken. In haar vrije tijd golft Vera graag. Ze houdt ook van reizen.

Moord om de Hoek is Vera h’r debuut als fictie-auteur. Haar tweede thriller High class date, een spannende thriller met een aantal smaakmakende en actuele elementen zoals erotiek, mystiek, drones enz., kwam uit bij uitgeverij Aspekt in oktober 2019. Vera h’r derde thriller Bullseye verscheen 28 april 2021.

Ze is donderdag tussen 16 en 17 uur te gast bij   Diemen Draait Door.  In het tweede uur aandacht voor de 2e competitiewedstrijd van    Ajax komend weekend, de protesten tegen windmolens  in Diemen en lokaal nieuws.

Presentatie Bert van  Galen en Frans van der Beek.