Doe mee als Held bij de dierenambulance

Foto:

Je moet het maar durven: een trein- of in dit geval metrospoor oplopen om een gans te redden!

Onze vrijwilligers doen het gewoon! Want het dier moet gered worden en we weten hoe we dit veilig moeten aanpakken. Na een tip van een van onze volgers willen we er wel graag bij vermelden dat niemand zomaar zelfstandig wat voor spoor dan ook op moet maar ook mag gaan. Wij doen dit onder kundige begeleiding van de verkeersleiding, nooit zonder.

Alleen het stukje waarom dieren zich op metro- of treinsporen begeven hebben we nog niet uitgevogeld. Maar wie weet komt dat nog!

Misschien wil jij ons daarbij komen helpen? Want hoe meer vrijwilligers, des te meer vreugd, maar ook des te meer kennis! En kennis is zeker nodig, met name op de meldkamer.

De gans leek letsel aan z’n pootjes te hebben, maar onze collega’s konden geen breuk vinden en omdat hij ze nog wel kon bewegen, hebben we hem naar De Toevlucht vogel en zoogdieren opvang gebracht. Zo weten we zeker dat hij de beste kans op herstel en overleven krijgt!

Wil je meer weten over wie wij zijn en wat wij doen, en wat vrijwilligerswerk bij ons inhoudt, kom dan naar onze leuke en vooral informatieve rondleiding! De eerstvolgende staat gepland op donderdag 13 februari a.s. Meer weten, kijk op www.dierenambulance-amsterdam.nl/rondleiding of stuur een mail naar [email protected].