Dringend hulp gezocht, voor mijn broer

Foto:

Oproep van  Bibi  Hasenaar

Lang geleden ben ik geadopteerd. Mijn Bengaalse broer heeft mij 2,5 jaar geleden met behulp van diverse mensen gevonden. Eind 2017 ben ik naar Bangladesh geweest om het één en ander uit te zoeken en mijn familie te ontmoeten. Helaas kwam ik erachter dat ik niet vrijwillig ben afgestaan, waardoor mijn hele famille enorm heeft geleden. De laatste jaren hadden mijn broer en ik veel contact met videobellen. Moeizaam omdat ik de taal niet spreek en zij geen Engels spreken. Daarnaast is de verbinding vaak slecht. Vorig jaar heb ik veel medische problemen gehad waardoor ik mijn broer niet kon bezoeken.

Eind van dit jaar had ik hem willen bezoeken. Echter heeft hij denk ik rond 21 December 2019 een hersenbloeding gehad. Hij werd het ziekenhuis uitgestuurd omdat hij niet genoeg geld had. Ik heb weer geregeld dat hij per ambulance terug is gebracht. Helaas kunnen de meeste dokters vrijwel geen engels. Daarnaast heb ik veel video filmpjes gezien in het ziekenhuis, die mijn familie illegaal heeft gemaakt. Die dokters interesseert weinig en zodra ze weten dat er iemand is uit het westen die de rekening betaald wordt deze naar mijn idee verviervoudigd. € 450 per dag alleen voor het bed en infuus en sonde. Dan heb ik nog veel kosten buiten beschouwing gelaten zoals doktersbezoek, medicijnen, sondevoeding, foto’s, ambulance.

18 January ben ik in Bangladesh, ik hoop dat hij dan nog leeft.

Is er misschien iemand die verstand van hersenbloedingen heeft en mij misschien een beetje kan informeren wat wijsheid is? Ik kan hem nu wel weer terug sturen naar het ziekenhuis, echter zijn het meer slagers dan dokters. Het lijkt mij ook een hele verantwoording mocht hij doodgaan,dat hij dan niet in zijn huiselijk omgeving doodgaat. De behandeling was dat hij een hele week aan een sonde zat, helemaal werd platgespoten met medicijnen waardoor hij alleen maar sliep en bang was, dat hielp niet.

Hij is nu weer 3 dagen thuis, de eerste dag knapte hij zichtbaar op, de laatste 2 dagen is er weinig interactie. Hij valt steeds in slaap.

Het is mij bekend dat een hersenbloeding afhankelijk van de locatie ook in Nederland een heel moeizaam proces is en dat iemand er dood aan kan gaan. Ik zou graag met iemand van gedachte willen wisselen die misschien naar aanleiding van de video filmpjes die ik kan maken, kan aangeven wat hij/zij ziet. Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, ik snap dat dat niet kan als de patiënt niet is gezien. Ik ben blij als ik de goede richting op kan worden gestuurd, ik neem de volledige verantwoording.

Delen wordt gewaardeerd.