Coronamaatregelen blijven maar doorgaan

Foto: Z. Meijer

Het kabinet heeft maandagavond de coronamaatregelen aangescherpt. De afgelopen weken nam het aantal coronabesmettingen steeds verder toe. De laatste weken werden vooral regionaal maatregelen genomen. Om te voorkomen dat het virus zich snel verspreidt, worden nu landelijke maatregelen genomen die dinsdagavond om zes uur ingaan.

Zo moet de horeca de komende periode om tien uur de deuren sluiten, na negen uur ‘s avonds mag er niemand meer binnengelaten worden. De groepsgrootte wordt teruggebracht naar naar maximaal dertig personen per ruimte. Winkelend publiek in de regio Amsterdam wordt geadviseerd om mondkapjes te dragen. Winkeliers kunnen klanten zonder mondkapje ook weigeren. Femke Halsema, voorzitter van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, adviseert ondernemers het dragen van een mondkapje mee te nemen in het deurbeleid.

Thuiswerken

Thuiswerken moet weer de norm worden. Alleen als werken op kantoor noodzakelijk is, moeten mensen naar het werk komen. Als er op het werk besmettingen plaats vinden, kunnen burgemeesters de werklocatie voor twee weken sluiten.

Sport
Ook voor het sporten worden de maatregelen aangescherpt. De komende drie weken is er geen publiek welkom bij professionele- en amateurwedstrijden. Ook sportkantines moeten gesloten blijven.

Zowel het kabinet als de veiligheidsregio waarschuwen dat als het aantal besmettingen niet daalt, zwaardere maatregelen worden genomen.

BronĀ  Gemeente Diemen