Diemen: verruiming maatregelen

Foto: Z. Meijer

Het leven met de corona-maatregelen kost moeite. Burgemeester Boog: ‘Logisch dat iedereen weer zijn of haar normale leven terug wil, ook in Diemen. We willen weer gewoon aan de slag, vrienden en familie weer eens stevig vasthouden, erop uit en de simpele dingen doen die twee maanden geleden nog zo vanzelfsprekend waren. Kortom, we willen gewoon weer kunnen gaan en staan waar we willen. Maar helaas zit dat er voorlopig nog niet in. De strenge maatregelen van de afgelopen weken hebben wel tot een daling van het aantal besmettingen en ernstig zieken geleid, maar voor onszelf, voor onze oudere, kwetsbare naasten én voor alle artsen, verplegers en verzorgers moeten we een nieuwe uitbraak koste wat kost voorkomen. Daarom verandert er voor de meeste mensen op korte termijn nog weinig of niets. Vrijwel alle beperkingen blijven van kracht en we zullen ook in Diemen blijven toezien op naleving van de regels. Toch is er ook goed nieuws: er vindt nu enige verruiming plaats, om te beginnen met onze kinderen. Daar ben ik blij om.’

Scholen, kinderopvang

Vanaf 11 mei mogen basisschoolleerlingen weer naar school en de buitenschoolse opvang gaat weer open. De scholen en kinderopvangorganisaties in Diemen zijn druk doende zich daar nu op voor te bereiden en zullen ouders en kinderen zelf op de hoogte houden.

Sport

Kinderen mogen onder begeleiding ook weer samen buiten sporten. Voor kinderen vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar geldt daarbij dat ze bij het sporten anderhalve meter afstand van elkaar houden.
In Diemen betekent dat dat sportpark De Diemen en aantal andere buitensportaccommodaties weer worden geopend. De door de gemeente geplaatste hekken en borden blijven wel staan zodat de mogelijkheid er is om de accommodatie na gebruik weer af te sluiten. Officiële wedstrijden zijn verboden. Ouders mogen zich niet aan de zijlijn of op het park bevinden. Kantine en kleedkamers blijven gesloten, de toiletten zijn wel toegankelijk.

  • Met ingang van 29 april 2020, beginnen manege De Eenhoorn, voetbalclub SV Diemen, hockeyclub Diemen, honkbalclub TIW Survivors en tennisclub ATVD weer met hun activiteiten voor de jeugd.
  • Zaterdag 2 mei gaat tennisclub TVDZ weer van start
  • Korfbalclub DKV Victoria begint volgende week
  • Handbalclub SV Zeeburg in de loop van de week.

De clubs houden zelf hun leden op de hoogte.

Reacties