Jordy helpt jongeren

Foto:
De politie Diemen- Ouder amstel komt met heel mooi nieuws.  We lezen op de website
Vanaf vandaag introduceert onze Jordy de jongerencampagne ‘Race Tegen De Klok.’ Hij laat zijn stem horen en komt
op voor jongeren die een mentale strijd aan het voeren zijn.
Vandaag verscheen het eerste artikel, volgende week zal de videoclip te zien zijn op oa. onze Facebookpagina.
Veel jongeren hebben het zwaar in het leven. Jordy probeert ze een helpende hand te bieden, als politieman en als artiest.
‘Met een collega stuitte ik tijdens een nachtdienst in de stromende regen op een jongen in een bushokje. Ik zag verdriet in zijn ogen, zijn armen zaten vol littekens door zelf aangebrachte snijwonden. Op vragen reageerde hij kortaf en schuw. Even raakte ik in verwarring toen ik in zijn legitimatie las dat hij geboren was als meisje.
Hij ging met ons mee naar het bureau, waar ik rustig vroeg wat zich in zijn hoofd afspeelde. Ik won zijn vertrouwen en hoorde over zijn onverwerkte trauma’s. Voordat hij werd opgehaald voor de nachtelijke crisisopvang gaf ik hem een briefje met mijn nummer: hij had mij persoonlijk geraakt met zijn levensverhaal. Een hele poos later ontving ik een appje dat het weer niet goed ging met hem. Achter een bakkie koffie spraken we over de tegenslagen in zijn leven en de voor hem moeizame overgang van vrouw naar man. Soms hebben we nog contact: ik hoop dat hij er met de juiste hulp bovenop komt. Ik kon niet meer dan belangstelling tonen en luisteren, maar dat betekende voor hem al heel veel.
Jongeren helpen wanneer ze het moeilijk hebben, dat probeer ik ook in mijn vrije tijd met mijn maten Stef en Mits. Dat doen we op allerlei manieren met het door ons opgerichte platform Ally Life, waarbij Ally straattaal is voor Almere. Zoals nu tijdens de coronatijd. Met de gemeente Almere en de Zelfmoordpreventie Lijn (113) maakten we de videoclip ‘Race tegen de klok’. Hierin drukken we jongeren op het hart om het nog even vol te houden. Maar ook om hulp te zoeken, wanneer ze het echt niet meer zien zitten. Want geloof me, vaak lucht een gesprek al erg op.
Laat je dus horen wanneer je het moeilijk hebt! Alle politiemensen, met name de wijk- en jeugdagenten, staan voor je klaar met een luisterend oor.’
@allylife036 @politiediemenouderamstel